KERKSTRAAT 2 3972 EL DRIEBERGEN

0343-533933 e-mail

Samenwerking tussen kunstenaars. Dichters, beeldende kunstenaar en musici. Bijzondere tentoonstellingen, voorstellingen, boekuitgaven en cd's.

Klik hieronder op een onderwerp

 

 

 

 

 

 

 

Klik hieronder op een onderwerp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mariëtte van Attekum (Bitterbessie Dagbreek, De Rivier)

Margo van Biezen (De Rivier)

Holger de Bruin (Bitterbessie Dagbreek, De Rivier, De Leegte heeft jouw vorm, Birds of passage)

Mariët Mesdag (De leegte heeft jouw vorm)

Els Rijerse (Onderaardse vergezichten)

Frans Smit (Bitterbessie Dagbreek, De Rivier)

Dick Stoffers (Ikarus, Onderaardse vergezichten, De leegte heeft jouw vorm)

Wim Jan Trügg (Ikarus, Onderaardse Vergezichten)

 

 • Mariëtte van Attekum ('55) is de drijvende kracht achter veel projecten van Bewolkte Zondag. Zij houdt ervan kunstenaars met elkaar in contact te brengen en begeleidt de samenwerkingsprojecten. Zij is ook degene die ervoor zorgt dat het eindproduct er werkelijk komt. In de organisatie en de pr van BZ is zij het aanspreekpunt.

  Zij bedacht het programma 'Bitterbessie Dagbreek'.Gegrepen door de poëzie van Ingrid Jonker heeft zij een programma samengesteld waarin de gedichten zoveel mogelijk tot hun recht komen. Mariëtte is van huis uit letterkundige.Zij schrijft en zingt. Eerder zong zij bij de Griekse muziekgroep "Ta Tsokara".

 • Het op muziek zetten van gedichten is een vak apart. Frans Smit ('49) bezit daartoe een uitzonderlijk talent. Hij maakte de composities voor de Ingrid-Jonkerlieden. Eerder zette hij teksten op muziek van Slauerhoff, Elsschot, Bloem, Yeats en anderen. Frans speelt piano en accordeon. Hij heeft een zwak voor Ierse en Griekse muziek en speelde o.a in de Griekse muziekgroep 'Ta Tsokara'. Frans is daarnaast bestuurslid van de Stichting Volksmuziek Nederland.
 • Holger de Bruin ('50) is full-time musicus met een brede achtergrond, waaronder een conservatoriumopleiding saxofoon en klarinet. Hij arrangeert, bewerkt en componeert en doet niets liever dan zoveel mogelijk instrumenten bespelen. Holger verdiende zijn sporen in de jazz - ook internationaal - en in de pop- en volksmuziek. Speelde met Han Bennink, Gijs Hendriks, Dick de Graaf en vele anderen. Hij treedt o.a. op met de band van Joseph Custers (van Circus Custers). Holger wijdt zich steeds meer aan het componeren en het maken van CD's met zijn eigen muziek en aan het project "De Rivier". Zie ook: www.holgerdebruin.com

Deze drie musici kennen elkaar goed: zij spelen en zingen al meer dan twintig jaar met elkaar. En dat is te horen in het eindproduct! Behalve "Bitterbessie" en `"De Rivier" hebben zij een uitgebreid internationaal repertoire van liederen, eigen liedjes, covers en volksmuziek dat zij bij gelegenheid ten gehore brengen.

NAAR BOVEN

Dick Stoffers: 1939 Geboren te Hilligersberg
1955-1961 Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam
1961-1963 Studie Grafische Technieken, Academie van B.K. Rotterdam
1962-1974 Grafisch ontwerper/ artdirector bij reclamebureau's
1968 Groepsexpositie Nederlandse Grafiek in kader Holland-Festival
Gemeente Museum te Den Haag
1969 Groepsexpositie Grafiek in Stedelijk Museum te Amsterdam
1969-1980 Verkoop via Stichting Beeldende Kunst te Amsterdam
1971- heden Docent St. Nutsschool voor Beeldende Expressie te Amsterdam,
kunstzinnige vorming aan gedetineerden.
1972 Groepsexpositie "Kunst in de Zaanstreek" te Zaandijk
1972 Wonend en werkzaam in atelier te 's-Graveland
1983-1984 Docent Gooise Academie voor Beeldende Kunsten te Laren
1985 Expositie VARA-Studio's te Hilversum
1986 Solo-expositie in het gemeentehuis te Laren
1986-heden Werkzaam in atelier te Ankeveen
1987-1989 Docent Artis-ateliers te Amsterdam
1988 Solo-expositie bij het Hilversums Ambachts Kollektief
1988 Expositie Galerie 't Claeverenblad te Leusden
1990 Solo-expositie Galerie Art Singel 100 te Amsterdam
1991-1994 Door het Kabinet voor Antilliaanse Zaken periodiek uitgezonden naar
Ned. Antillen t.b.v. projecten Beeldende Vorming
1999 Expositie "Ikarus of de de Cocon van het Beminnen", samen met de dichter Wim Jan Trügg in het voormalig klooster Arca Pacis te Driebergen
2004 Expositie Önderaardse Vergezichten in het voormalig klooster Arca Pacis te Driebergen
2006 Uitgave van kunstboek/dichtbundel ‘de Leegte heeft jouw vorm’ met reproducties van werk van Dick Stoffers en gedichten van Mariët Mesdag

2008 Grote overzichtsexpositie op landgoed Beukenrode in Doorn

2008 Uitgave van kunstboek/dichtbundel ‘Ikarus of de cocon van het beminnen’ met reproducties van werk van Dick Stoffers en gedichten van W.J. Trügg.

Het werk van Dick Stoffers heeft een onmiddellijk herkenbare eigen signatuur. "Dat is een Stoffers", dat zie je meteen. Dick's grafische achtergrond is zichtbaar in zijn werk. Hij werkt graag 2-dimensionaal, dus zonder perspectief. De composities zijn sterk en opvallend. Hij werkt graag met heldere en intense kleuren. Technieken als ets, jig-saw-printing (de "Werkman"-techniek) en monotype heeft hij uitgebreid beoefend. Gouache heeft hij in de vingers. Een uitgebreide variatie aan mogelijkheden en technieken kenmerkt zijn repertoire. Daarom wordt wel gezegd dat "kijken naar het werk van Dick Stoffers, is als kijken naar de kunstgeschiedenis".
Inspiratie vindt Dick Stoffers niet zozeer in werk van andere schilders, als wel in literatuur en muziek. Persoonlijke confrontaties in het eigen leven worden bij Dick Stoffers verwerkt als mythische thema's. "Ik sla de mythologie uit het dagelijks leven", zegt hij. Het ene thema komt voort uit het andere. Zo ontstaat er door de jaren heen een vloeiende lijn van mythologische thematiek, waarbij sommige elementen (bv. "Ikarus", de vallende engel, vogels) steeds terug blijven komen. Als archetypische beelden uit het collektief onbewuste raken zij een snaar in ieder van ons.

NAAR BOVEN

 • Els Rijerse: 1949 Geboren te Hilversum
  1970-1975 Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam, afdeling beeldhouwen
  1975 Uriotprijs
  1976 Solo-expositie galerie Rag te Amsterdam
  1979 Groepsexpositie in de Zienagoog te Zaandam
  1981 Beeld "Groep" voor het gemeentehuis te 's Graveland
  1982-1986 Verblijf in Togo, West Afrika
  1987-1990 Deelname schildersgroep Stichting Participatie, waarmee
  groepsexposities
  1990 Groepsexpositie "Schilders van nu" te Kortenhoef
  1998 Groepsexpositie "Reisgenoten" te Bodegraven
  1999 Groepsexpositie "Fort aan de Drecht" te Uithoorn
  2001 Groepsexpositie in Kunst-Ahoy te Rotterdam
  1999-heden Diverse groepsexposities kunstenaarsvereniging GSA
  te Hilversum

Naast haar vrije werk illustreert Els Rijerse kinderboeken en leesmateriaal voor het bijzonder onderwijs en werkt zij als docent schilderen en beeldhouwen.

Els Reyerse maakt ruimtelijk werk en schilderijen. Zij werkt zowel vrij als in opdracht, voor particulieren en instellingen.
Haar beelden kenmerken zich door een combinatie van aardsheid en transparantie, wat ze een on-Nederlands aanzien geeft. Ondanks de stevigheid van het materiaal straalt het werk een zekere kwestbaarheid uit. Els werkt met een diversiteit aan materialen - brons, hout, steen - en laat zich er graag door uitdagen. De laatste tijd experimenteert zij met beton en ijzer, gecombineerd met juist lichte materialen, als bamboe en textiel. Dat heeft geleid tot een nieuwe beeldentaal. Het zware en het lichte, het mannelijke en het vrouwelijke komen bij Els Rijerse tot een unieke vereniging, die verrast en ontroert.
Els Rijerse werkt vooral op een associatieve manier. Zij put inspiratie uit de natuur, uit de mythologie en uit de sterk aardse sfeer van Afrika .

NAAR BOVEN

 • Mariët Mesdag (1955) maakt met De Leegte heeft jouw vorm haar debuut als dichteres bij Bewolkte Zondag. Zij studeerde modern Grieks en sociale wetenschappen. Publiceerde diverse artikelen en boeken op haar vakgebied. Zij werkt als psychotherapeut. Van kindsbeen af schrijft, zingt en musiceert zij.

 • Wim Jan Trügg woont in Groningen, werkt in de psychiatrie en dicht in de nachtelijke uren.
 • Margot van Biezen klassiek geschoolde zangeres, koordirigente en zangpedagoge. Veelgevraagd als soliste in cantates etc.

 

NAAR BOVEN