KERKSTRAAT 23972 EL DRIEBERGEN

0343-533933 e-mail

Samenwerking tussen kunstenaars. Dichters, beeldende kunstenaar en musici. Bijzondere tentoonstellingen, voorstellingen, boekuitgaven en cd's.

Klik hieronder op een onderwerp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOG TE BESTELLEN:

DE LEEGTE HEEFT JOUW VORM

Het boek en de wenskaarten

Eind september 2006 verscheen de prachtbundel (en kunstboek) ‘De Leegte heeft jouw vorm’, met gedichten van Mariët Mesdag en reproducties van schilderijen van Dick Stoffers. Het bleek veel mensen zeer aan te spreken. Het was in januari al uitverkocht maar door herdruk nog steeds leverbaar. Inmiddels is er veler verzoek op basis van het boek ook een mooi mapje wenskaarten gedrukt met 6 verschillende kaarten met enveloppen. Op de kaarten staan afbeeldingen met passende citaten uit 'De leegte heeft jouw vorm'.

Deze cyclus is ontstaan in een levendige uitwisseling tussen schilder en dichter. De schilderijen van beeldend kunstenaar Dick Stoffers zijn bijzonder kleurrijk en vormvast, zoals we van hem gewend zijn. De gedichten zijn toegankelijk en meerlagig, zodat ze veel mensen aanspreken. Ze zijn o.a. toepasbaar als gebruikspoëzie bij veel gelegenheden. Het boekje als geheel vormt ook een smaakvol en geschenk.

formaat: 21x24cm. Genaaid gebrocheerd, 45 pagina's, 19 gedichten, 18 reproducties apart gedrukt op halfmat papier en ingeplakt.Vormgeving: Holger de Bruin.

Er is een groot interview in dagblad Trouw verschenen over dit boek. U kunt het lezen op op de website van Trouw. Klik hier om de tekst van het artikel te lezen. Door na lezing bovenaan het scherm op vorige te klikken keert u terug naar deze pagina.

 

 

 

Huis van leem

Maal mij de aarde tot palet
Verzamel haar pigmenten
Brons en saffraan en okergeel
Leg mij daar in
Krab de klei uit rivierbeddingen en dijken
uit sawa’s en woestijnen
Droog haar, verpulver haar,
Zeef haar, dik haar in
Bruin en smaragd en Indisch rood
Leg mij daar in
Maal mij de aarde tot palet
Delf mij een huis van leem
Leg mij in grond van rood en omber
Leg mij in een bed van leem

  • De bundel is te bestellen bij Bewolkte Zondag, prijs € 21,- + 2 verzendkosten. Het mapje kaarten kost 7,50 + € 2,- verzendkosten.Zie BESTELLEN .

  • Ons postadres is: St. Bewolkte Zondag, , 3972 EL, Driebergen. Vermeld s.v.p. uw adresgegevens in uw brief of e-mail.
  • Het boek is ook via de boekhandel te bestellen, dat duurt uiteraard langer. Het nummer is: ISBN 90-811038-1-4.
    KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER DE MAKERS.

TERUG

CD BIRDS OF PASSAGE

Er is een CD verschenen met composities van Holger de Bruin:

BIRDS OF

PASSAGE

 

Op klarinetten, saxen en toetsen speelt Holger zijn unieke en wonderschone stukken.De muziek houdt het midden tussen jazz, wereldmuziek en moderne klassieke muziek. Luister maar naar een fragment:

De CD is te bestellen bij Bewolkte Zondag (zie BESTELLEN) .Zie ook www.holgerdebruin.com

TERUG

MUZIKL LODHIAAZE

Holger de Bruin en Frans Smit hebbeneen cd opgomen met vrolijke, meest door henzelf gecomponeerde muziek.De muziek neemt je mee naar de Balkan en Griekenland , maar soms ook naar Parijs of Argentinië. U kunt alvast een fragment beluisteren: klik hier

IKARUS OF DE COCON VAN HET BEMINNEN

De tweede poëzie/beeldende kunstuitgave van Bewolkte Zondag. Gedrukt in hetzelfde formaat als van De leegte heeft jouw vorm en met apart gdrukte reproducties naar monotypes van Dick Stoffers. De gedichten zijn van de Groningse dichter Wim Jan Trügg. Het boek gaat over thema's van de Ikarusmythe uit de Griekse oudheid, thema's die zeker in deze tijd van grenzeloosheid waarin de 'sky the limit' is van groot belang zijn. De vader-zoonliefde speelt in het boek een grote rol.

Deze luxueuze uitgave bestaat uit 2 delen: het boek van 50 pagina's met de gedichten en een enveloppe met de reproducties. Het geheel verpakt in eenbedrukte kartonnen omslag. De juiste volgorde van de illustraties is op een apart vel te zien, maar men kan de eigen smaak en intuitie volgen bij het inplakken van de 24 platen.

De prijs bedraagt slechts € 25,- + € 3,- verzendkosten. Zie BESTELLEN .

TERUG